:: pIPi EpaL ::
Banner Umie
By: Umie Farra

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 24-Mar-2009 00:48 Email | Share | | Bookmark
salam...saya kembali

 
 
 
View all 23 photos...
[color=red]salam semua kawan2 fp umie yer...
syukur tenet umie dah ok,so dapat umie update dan jalan2 kat fp kawan2 yer...
ok la sbb byk entry yg umie dah backdated,tp umie tetap nak publish utk korang semua dan juga simpan utk kenangan umie... .ada dlm entry ni umie buat secara all in one ok..hehehe,mengong jugak 2mggu lbh takde intenet,lgpun skrg umie house wife tu sbb kene ada tenet kalo tak lagi jiwa ku terseksa...hihihi,kalo keje dapatle umie curi2 masa updte kat opis kan... tp elok juga last week takde intenet,adik dan abg tu demam la...irfan demam dekat seminggu,skrg baru ok..adik start demam kamis lepas.skrg still ada batuk dan selsema dia...ni semua jangkitan dr baba.mula2 baba yg demam,batuk dan selsema,berjangkit.syukur umie tak kena(syukur alhamdullillah,tp cuma dpt sakit tekak jer)maklum umie kena strong sbb nak jaga dorang kan...

ok la yer malas nak celoteh panjang2..... .entry bermula dengan besday bash irfan tu yer..huhuhu irfan besday dia kali ni dia agak moody kerana dia mengantuk..maklum dia penat bermain ngan kazen2 dia sampai ptg tu,last2 masa majlis dia dah penat..tensen umie,gambar pun mcm pe jer kali ni tau..gambar kami sefamily pun takdo..pe nak buat hehhe..

BESDAY BASH FAHRIN IRFAN 4 YEARS @ TELUK INTAN MY MUM HOUSE








PERMULAAN ADA BACAAN DOA SKET DARI PAKCIK SYED..MY NEIGHBOUR


Thursday, 12-Mar-2009 00:53 Email | Share | | Bookmark
Tenet problem....

salam kawan2 umie smua..

umie tengah tensen nie.. tenet kat umah problem,so umie takleh nak update fp..
nanti kawan2 smua ingat umie sajer tak update..isnin balik jer dari kampung,on jer PC tgk tenet xder.. :cry:dah buat report kat TM hari selasa,tp sampai hari ni x datang repair lagi...
hampeh btul la org TM nie...

rupanya cable tm kat tiang letrik blkg umah umie nie kena sambar petir...menci tul ler...
hari ni Insyaallah hubby akan pegi lagi ..Dia tau wife dia nie udah mengong coz xder tenet..

Bila tenet kt umah dah ok..umie kan update pasal besday bash Irfan & melawat kawan2 smua yer..
rindu la kt fp.....


Friday, 6-Mar-2009 08:00 Email | Share | | Bookmark
fahrin irfan turn 4

IN THE MAKING OK
BHN2NYE
SEBELUM KUKUS
View all 24 photos...
salam semua...............
Pada 4mac genaple umur fahrin irfan 4thn....umie ada buat pra besday party dia pagi rabu baru ni...korang jgn tak cayer..kek making from umie ok...hahaha.... first time ok...kak ita mama dina & nafiz tahu citer umie ni....selalu jd food tester jer...dia cabar fara buat kek lak..hahahahha kak ita fara sahut yer...dia suh fara belajar pastu buat bizz wah2....harus berguru dr kak daalia..dulu fara kan jd food tester kak daalia..opssss melalut lak..nnt cite lain entry yer... takde laaa party beria rabu tu..kami berempat jer pun...umie goreng mee,nugget dan sebijik kek coklat kukus yg di hias oleh umie alaaa2 padang bola... ,sebenarnye pada 8mac kami akan buat besday bash dia di rumah mak umie di teluk intan....baru le ada kek ben10..request by irfan...kek tu umie tak tahu buat yer... ..majlis ala qadar sekadar memori utk ankku irfan...cewah...kih kih

Di kesempatan ni umie jemputle sape yg sudi hadir ke majlis anak bujang umie tu yer...(pstt udah ajak kak baayah dia g hanimun lak..kih kih)madam ct lak dia kata kalo hubby dia rindu mamanye barule dorang blk anson...

MAJLIS : BESDAY BASH FAHRIN IRFAN YG KE 4THN
TIME : 5.00PTG
TEMPAT : 288,LORONG EMAS L2/6,PEKAN BARU, TELUK INTAN,PERAK.
NO HP UMIE : 014-25632469(SAPE SUDI DTG SMS/CALL EK)

ok le tgk pic pra besday dia yer
(psst korang, umie letak sekali kek under making yer..krg korang tak caye lak..ahaks...irfan tak caye umienye buat tau..dah baba yakinkan dia baru dis suke hihihi)

KEK COKLAT KUKUS ALA2 UMIE..HAHAHHA


BIRTHDAY BOY(FAHRIN IRFAN 4 TAHUN DAAA)


ADIK PUN NAK ENTERFRAME GAK LE..HEHHEHE


UMIE PUN NAK GAK LA..MAKLUM ORG YG BUATKAN KEK KAN KAN..


ZOOM SKET KEK TU HAHAHHAHAH


Tuesday, 3-Mar-2009 06:25 Email | Share | | Bookmark
jalan-jalan & makan-makan

 
 
 
View all 45 photos...
Salam semua kawan2......
tgk tajuk kali ni...hahhahah,kami bukan jalan2 cari makan.tp jalan2 dan mkn2,ok sbb ape entry kali ni begini...hahhahah ,weekend baru ni mak dan adik2 umie dtg umah,hari ahad baba tiba2 ajak g bukit gantang sbb ada laksa sedap kat situ...nama kedai tu laksa buyung,baba tahu pun dr bloggers gak...umie semenjak pas pantang mmg tak berani mkn laksa lg,,tp mak ckp kalo laksa tepung beras leh mkn..umie apelagi semangat nak mkn...kalo korang nak tahu laksa ni mmg sedap dan marbeles abis...sbb kuah di masak dlm buyung labu tu...kaw kaw arr...ermm sblm ni kalo nk mkn laksa ni kitaorg bmkn kat kuale kangsar jer,,tp beza sgt rasa kuahnye dr pkn kuale tu.,..sbb yg laksa buyung ni kuahnye pekat terasa ikan,yg kat pkan kuale kuah lebih cair(jgn mare org kuale yer)kat kedai tu ada jual 2jenis laksa satu laksa biasa dan juga laksa pulas(laksa pulas tu laksa tepung beras dan laksa biasa tu yg biasa tu la hahahha,umie tak tahu la laksa biasa buat dr pe).. dia letak dua jenis sbb stgh org tak suke laksa pulas(tepung beras kan)ermm lg satu soya segar dia mmg best la...fresh dan pekat,umie ada beli sebotol.yg paling best harga memang murah dan juga makan pun syok jer,sbb mkn beratapkan nipah..hihihi ok enjoy pic kami mkn kat laksa buyung


PART 1
LAKSA BUYUNG @ BUKIT GANTANG



TU DIAAAA UMII SNAP BUYUNGNYA HAHHAHA.......

LAKSA PULAS

LAKSA BIASA

ADIK UMIE,ECIN MKN LAKSA BIASA COZ TAK SUKE LAKSA PULAS




lastly stokin adik pun nak mkn laksa hahahhaha........
tgk tu...

entry makan MEE UDANG BANJIR MAKTEH KAT KUALA SEPETANG TAIPING dan kami pegi lepak2 kat tepi tasek tepen,umie tepek sekali kat entry ni yer... namapun title jalan2 dan mkn2 kan..

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
lepas kami mkn laksa kami pergi tasek taiping,pada mula hubby ajak g mkn mee udang makteh lak..ala yg femes masuk majalah 3 tu...tp perut baru jer full kan,so kami terus g tasek tepen dulu,sajer lepak dan berphotoshot bagai pakai camera lumix aku jer,,takdo camera canggih manggih pung,,hehheheh,anyway mee udang banjir makteh ni mmg sedap woii...harus korang seme try yer,umie sblm ni masa pregnant adik mmg nak g tp tak dpt pegi,kali ni baru berjaya.aduhai korang nak tahu punyer la ramai......umat manusia mkn kat sini,korang terpaksa bersabar la yer sbb amik masa dlm 40min utk dpt korang punye mee udang hahhaha..nasib bb farihah ok..(sbb dia tahu umie excited nak mkn)sambil tggu hujan punyela lebat woii... kitaorg sabar jer arr,tp mmg udangnye mmg fresh dan juga korang mkn sampai lenguh tgn nak kopek kulit udang hahahha....harganye ada yg RM6.00,Rm8.00 dan RM12.00.kami amik 6rggt jer...itupun lenguh juga.. enjoy pic kami mkn mee udang banjir makteh yer,,,umie akan upadte pic kami kat tasek tepen kat next entry yer..lenguh tgn dah ni hahhahah.....

PART 2
MEE UDANG BANJIR MAKTEH KUALA SEPETANG TAIPING.PERAK.


CLOSE UP SKET MATA UDANG........

UMIE GIGIH MENGOPEK KULIT UDANG TU...

SUKENYEEEEE UMIE....




UPDATE......
PSTTTT........COP2 TODAY IRFAN TURN 4YEARS LA...HEHHEHE
HAPPY BIRTHDAY MY DEAR FAHRIN IRFAN,UMIE SAYANG SGT KAT IRFAN,DAH BESAR ANAK UMIE DAN BABA NI YER....OK LE BESDAY BASH IRFAN AKAN DI CITEKAN PADA NEXT ENTRY OK..UMIE AKAN BUAT BESDAY DIA PADA 8MAC,SEMOGA IRFAN JADI ANK YG SOLEH DAN BIJAK YER...




Wednesday, 25-Feb-2009 05:59 Email | Share | | Bookmark
irfan suke melukis & adik try utk duduk hik3

 
 
 
View all 14 photos...
salam semua kawan2...........
maaf lama tk berupdate,sblm tu fara nak ucpkan terima kasih pd seme kwn2 yg sudi terjah fp umie farra ni yer..i love u all... ,terima kasih juga tinggalkan komen utk anak2 ku yg tembam ala2 umie dan baba hahahhaha.......

Arini nak cite pasei irfan yg umie tgk sejak 2 menjak ni suke ke arah melukis,(ni mesti ikut baba,sbb baba mmg suke lukis kartun2 ni)psttt kalo umie mmg takde seni melukis tau..walau kepujian dlm seni hahahha,opss.. ,erm baba la yang mulakan minat dia melukis ni,baba belikan dia kertas lukisan,pensil,colour dll.baba lukis mcm2 cthnye haiwan2 ke,org kartun ke mcm2 la..dia pd awal tak pandai ikut,tp umie tgk lama2 ok gak le,walau tak la perfect kan..tp sebagai permulaan ok la..sebagai parents kita support la kan...ok le nnt korang tgk la pe yg irfan lukis yer..

ok adik lak entry lepas umie ada ckp adik try nak duduk bila kita baringkan dia kan,ok korang tgk pic tu yer.mmg lawak adik skrg,aduhai adik takkan ko nak duduk dulu..menerap le dulu,now adik 4mth++,umie yg tak sbr tggu adik menerap tau,adik still dok ngiring jer...huhuhu mgkin tak lama lg tu.. baba kata sebab adik debab tu lambat sket..hahaha



irfan tgh melukis


dia dok ralit melukis masa tu weekend tu..umie cepat2 amik camera hehhe


ape tu u all.........??? ,mgkin cat kot...


u all nak tahu gambar pe tu..?umie suh baba lukis gambar umie dan adik..tgk baba lukis gambar umie...huwaaaaaa gemuk...irfan terbahak-bahak gelak...noti baba..

tgk tu..........adik try nak duduk...cepat2 umie amik camera nak tangkap aksi2 dia..hehe


Last week amik gambar ni...hehhe utuk tatapan kome yer..hahahha..adik duduk tu..suke dia..



farihah adriana


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net