:: pIPi EpaL ::
Banner Umie
By: Umie Farra

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 23-Apr-2009 00:56 Email | Share | | Bookmark
Sepetang kami di pdg polo ipoh & kisah ank2

 
 
 
View all 25 photos...
salam semua kawan2 fp umie yer....
maaf lama tak update,walau tak keje umie entah tiba2 malas nak update huhuhu,tp jangan risau demi kawan2 fp yg umie sayangi umie tetap update walau lambat yer... .
sepetang kami Taman Rekreasi Sultan Abdul Aziz,taman ini lebih di kenali dgn padang polo..kisahnye umie malas nak taip pjg2 hehhe..kami kalo ada masa terluang suke bawa irfan ke pdg polo,sbb tptnye mendamaikan hehe serta ada laksa yg sedap... lgpun kat sini padang luas,paling penting bersih jer.ok la yer kawan2 umie malas nak celoteh pjg2,layan gmbar yer

BABA JADI JURULATIH IRFAN HAHAHHA.........


IRFAN NAK JADI PEMAIN BOLA YER..HEHEHE


AMBOI IRFAN TGN KAT BELAKANG....


MINUM JAP LA DAHAGA


ADIK LEPAK NGAN UMIE SIAP ADA TIKAR TAU..SGGUH MENDAMAIKAN HAHAHA


ADIK NGAN UMIE


Farihah Adriana posing yer


masa 8 april Farihah Adriana genap 6 bulan,HAPPY 6 MONTH OLD MY LIL PRINCESS,dah separuh tahun yer dik...lg 6bln adik nak sambut besday yer hehehe...
gambar adik terkini

ok nak cite tentang adik terkini
1. mmg dah menerap la,skrg dah cuba angkat montot n tgn tinggi2 tp belum proper utk merangkak,tak lama lg kot.
2. erm mkn dah 2 kali sehari,mkn tghari kul 12.30..menu bubur nasi blend(carrot,kismis,dan ikan bilis.buat masa ni dia mkn ni..umie tkr2 la)kentang adik jd sembelit so umie tak bg... ptg dlm kul 6 adik mkn biskut,buah or nestum la.
3. suke nyembur
4. paling suke hisap tapak tangan bukan jari pelik adik ni hehehhe
5. minum susu 6 oz,tp tak sekerap dulu la sbb dah start mkn kan
6. yg paling umie sedih dia pandai sebut ba ba ba baba...baba hepi laaa mebi senang kan,jenuh abg irfan ajr dia sebut umie..mie ....mie ...mie hehhehe takpela
setakat ni jerla....

Farihah adriana tgh mkn baba suapkan,mkn biskut...sesekali baba suapkan hehe,tambah dia pandai sebut ba ba baba kan hahahaha






hehehe sedapnye dia mkn yer


tgk tgn dia pun sibuk nak tolong suapkan hihi


Wednesday, 15-Apr-2009 02:11 Email | Share | | Bookmark
all in one(all back dated)

 
 
 
View all 26 photos...
salam semua...........
arini umie update all in one la yer, sbb byk gak la gambar dlm folder umie dah...bermula dr gambar2 adik n abg ni demam sblm kenduri ngah ngah(mak ngah dorang tu...mula2 irfan demam,batuk n sesema dkt smggu lbh gak la,pastu di ikuti adik farihah smggu gak demam,batuk n sesema kiranye dlm 2mggu lbh umie tak tido mlm,riso ngan budak2 kalo demam ni.nasib sblm blk kg dorg syukur sihat,pas blk kg tenet plem..gitu le citenye yer....

ok la layan yezzzzaaaaaaaa........

psttt ni back dated entry...adik n abg skrg dah syukur alhamdullilah dah baik,umie sajer nak tepek kat fp gak hehhehe

adik & abg demam, siang dorang tido jer..mlm berjaga(sian ank2 umie)


signage IPOH..on the way blk dr teluk intan aritu..umie nampak kat tepi heway PLUS...kome tgk tu dah ala2 signage “H O L L Y W O O D”cayok2 ipoh mali talak sombong... mali makan limau bali



ni plak blk jer dr kg aritu hubby belikan umie oven..ala korang bukan mahei oven tu pun brand pensonic sajor beli kat tesco,umie tak kisah walau murah janji hubby yg bagi hehhe,(lgpun taknak yg mahei sgt sbb takut nnt oven tu dok diam2 kat dapur kan)murah pun takpela kan janji leh masak pe yg umie rasa nak buat..umie dah lama nak oven sbb teringin nak masak mcm2(huhuhu rajin le konon2)hahahah benda pertama di bakar ialah jeng jeng pizza hahahah tp yg segera brand tesco choice weh sedap tau,lpas tu esknye umie buat butter cake sbb pe buat kek tu sbb kek tu bahan2 sket,kalo tak jd pun takpe hahaha,tp jadi laa selepas ituuuuuu dlm smggu asik membakar le keje ku,ikan dan ayam tak goreng dah asik bakar jer..lawak umie ni kan...hobi baru maaaa korang tgk ape umie masak tu yer,resepi seme dr tenet,ada yg jadi ada yg tak jd sgt la..tap tak jd pun persembahan jer tak menarik tp sedap..puji la sendiri,tp hubby puji gak hahhaha

menu di cuba dlm seminggu...

pizza segera tesco choice(tu gambar belum bkr,dah bkr lupa snap hahaha)


butter cake


bread puding


pai ayam,hehehe pastry tak jd, inti jer sodap)umie try lg nnt


baked spagethi


kek coklat lembab


ayam panggang madu

sajer umie upload kecik2,hehehe malu buruk rupenye la...hihi


PC FAIR DI STADIUM INDERA MULIA IPOH PERAK 3-5APRIL2009(HEHEHE DAH LEPAS)SAJER KAMI G SBB BABA NAK CARI WEB CAM...




web cam itik cute tak hahaha tu jer kami beli


Thursday, 9-Apr-2009 23:50 Email | Share | | Bookmark
PERTEMUAN UMIE FARA DGN KAK BAAYAH MAMA KIMI(28MAC2009)

kak baayah tgh amik nasi hehehe
kimi dan irfan
salam semua.......
Entry kali ni umie nak cite tentang pertemuan umie ngan kak baayah mama kimi http://kimiein.fotopages.com/. sebenarnye bak kata kak baayah kitaorg sekapei jer(org peghak mesti faham heheheh)baru la 28mac dpt jumpe,kome bukan tak tahu kakak kita yg sorang tu rajin bebenor jalan ye dak kak baayah hahahaha,idaknye kak baayah tu nak lekat di teluk intan kalo dia cuti...(udah teman kuar logaht perak ni hahahha )
ok le,kebetulan kakak teman ada kenduri kawen 28mac tu.teman pun menjemput la kak baayah,suami dan kimi ke majlis tu.dpt teman jumpe deme sekeluarga,tp tuler ari majlis tak dptle teman bermesra2 alam bagai hahahha,tambah teman takde suami time tu,ate sembangan teman tak dpt di laksanakan dgn rancak.Buat pertama kali teman jumpe kak baayah ni pandangan teman pdnye ialah dia sorg yg bersikap lemah lembut jer dan peramah juga kalo kita mulakan bicara,kimi plak putih melepak tp dia agak pemalu,mgkin first time jumpe dan suami kak baayah suke tersenyum jer(terima kasih utk suami kak baayah krn sudi melayan karenah kita semasa sesi bergambar di lakukan hehehe,insyallah kalo fara blk ti kita leh jumpe lg yer kak,maklum kita sekapei .Anyway fara happy dpt jumpe kak baayah sekeluarga,fara berharap dpt jumpe rakan fp yg lain suatu hari nnt insyAllah...

psstt kak baayah fara cilok pic dr fp akak yer,fara tgk dlm camera fara gambar kita takde la,cuma ada dua gambar jer yg dpt fara snap huhuhu


PERTEMUAN UMIE FARA,FARIHAH ADRIANA & IRFAN DGN KAK BAAYAH & KIMI



KAK BAAYAH,SUAMI DAN KIMI


PERTEMUAN KIMI DAN IRFAN HEHEHHE(MASING2 MALU)


GAMBAR FARIHAH ADRIANA DAN UMIE DR CAMERA KAK BAAYAH(TQ KAK, FARA SUKE GAMBAR NI HEHEHE)

GAMBAR2 SERBA SEDIKIT MAJLIS DAN JUGA GAMBAR KAKAK FARA DARI LENSA CAMERA KAK BAAYAH YG CANGGIH TU







Thursday, 9-Apr-2009 01:11 Email | Share | | Bookmark
majlis kawen kak nyah(kakak umie)28mac2009

 
 
 
View all 83 photos...
[color=dark red]salam semua kawan2 fp umie.....
terima kasih pada kawan2 yg sudi masuk kat fp umie ni yer,dah lama umie tak upadte fp ni yer,,knp la penyakit malas umie tu dtg yer,padahal majlis kawen ni dah 2mggu lepas heheh,apepun umie nak update gak yer,entry pertemuan ngan Kak baayah after entry ni la.ok la,korang seme gambar yer...

KENDURI ARWAH ABAH(ABAH UMIE)27MAC2009 LEPAS ISYAK KUL 9MLM






Selepas kenduri kitaorang seme g hotel angsoka nak antar barang2,sbb esok pagi takut kelam kabut,kami sempat berposing la bagai hehehhe


anak abg umie yg dok kedah tu...ainul safiqa,fiqa nak jadi tuan puteri yer sayang hehe..dia tak ngantuk lg time ni tau(padahal dah dekat kul 12mlm hehe)

kami plak berposing2(psstt masa ni irfan dan farihah tak ikut,dorang tido opah jaga hehe)

ni apa kesss?? tergedik2 hahahaha(gedik santai maaaa

abg umie ngan bininye yg sarat heheh,mak buyung akan meletup pertegahan bulan mei

farihah adriana posing ats katil ngah ngah(ank sedara seme panggil makngah ni ngah ngah tau hahaha)

adik umie,bila ko nak naik pelamin dik oii hahahah)

MAJLIS RESEPSI DI HOTEL ANGSOKA TELUK INTAN,PERAK PADA 28MAC2009


keluarga besar umie(cuma my hubby jer takdo huhuhu)

mak2 sedara,adik beradik,ank sedara dan opah kami seme sedondon ok..all baju di taja olah mak umie..tq mak

kami seme ala2 candid(sbnr masa ni cameraman pro tgh snap hahahah)

lagiiii candid..suker that pic hahahahah

umie,irfan dan farihah adrian without baba huhuhu,depan hotel angsoka

opah with flower girl(aleya cucu opah dan satu lg ank kazen umie)

Seme gambar dr camera cap ayam umie tu ada yg ok ada yg blur,tp walau blur umie tepek jer la yer,umie agak kelam kabut la korang sbb pe,hubby ku keje,dia takde masa tu.so umie sorang utk control adik dan abg tu,tp ada juga di bantu oleh adik beradik umie,umie juga agak sibuk menolong pe yg ptt dlm majlis ni...sory nyah tak dpt tlg byk sgt coz ada budak 2 org ni pertolongan umie agak terbatas... anyway syukur alhamdulillah majlis seme sudah selesai dan selamat...ape pun umie tak sabar tggu gambar kami dr camera pro iaitu saudara jebat dr http://jfjphotography.fotopages.com/.[/color]


Wednesday, 1-Apr-2009 03:05 Email | Share | | Bookmark
entry campor2

doc suh adik posing menerap
huhuhu sedihnye
 
View all 8 photos...
salam semua..... uish lama benor umie tak mengupadate yer..ate lepas tenet plem,anak dare ngan teruna umie demam pehtu bersambung plak kenduri kakak umie mggu lepas 28mac,bz sunggh umie dikala itew hahahha...anyway terima kasih kerana korang semua masih sudi menjengah fp umie ni yer... ok la umie nak update pasei farihah cucuk 5bln masa 8mac(dah lama kan hahhaha next week farihah dah nak masuk 6bln )pas entry ni umie nk upadte pasei kenduri kakak umie kawen dan pertemuan umie dan kawan fp iaitu kak baayah aka mama kimi(kak baayah dah laju dia dah upadte korang tgk sana dulu yer http://kimiein.fotopages.com/,berderet2 entry umie tak upadte tau..huwaaaa

farihah adriana inj 5month


adik sebelum cucuk sedihnye la...

adik ngan dr.zulkarimah

serba sedikit ttg adik masa 5bln ni..:-
*berat 8kg
*pandai menerap
*paling suke masuk jari seme dlm mulut sampai basah2 baju
*umie dah start bg dia mkn bubur nasi kosong blend(kdg2 letak2 kismis..masa 6bln nnt baru menu dia lebih mengancam la..skrg baru start kan)
ok tu jer yer...

kan korang pernah tgk entry pasei mee udang banjir makteh kuala sepetang kan...balik dari tu umie try buat mee udang ala2 mak teh gak hahha,cedok2 resepi dlm tenet di olah oleh umie ikut tekak sendiri...fuh kata hubby jadi,ok korang tgk mee udang umie tu yer..

mee udang ala2 makteh hahahahahha


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net